Inscrie-te la Transylvania Epic Bike Ride 2016
March 31, 2016
Show all

Agerpres a scris despre Transylvania Epic Bike Ride

“Transylvania Epic Bike Ride este un eveniment necompetitiv, astfel că participanții nu doar pedalează, ci pot vizita peste 15 obiective turistice importante din Transilvania. Traseul măsoară 325 de kilometri cu diferență de nivel ce vor fi parcurși în 4 zile, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de pădure (…) Surclasând destinații celebre precum Italia sau Germania, Transilvania pe bicicletă se află pe locul 1 în topul celor mai frumoase vacanțe de aventură, top realizat de ghidul de călătorii Lonely Planet. De asemenea, The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinații turistice din România pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic pe care se regăsesc satele săsești din Transilvania, dar și orașele Sighișoara și Sibiu”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, Asociația Trăiesc Sănătos și Running Media, transmis AGERPRES.

Transylvania Epic Bike Ride va debuta în data de 23 iunie la Brașov, va trece prin Racoș, Rupea, Viscri, Sighișoara, Daneș, Mălâncrăv, Biertan, Mediaș, Cetatea de Baltă și se va încheia la Sibiu, în data de 26 iunie.

“De multe ori ne programăm vacanțele în străinătate căutând experiențe noi și lăsăm în urmă ceea ce ne este mai la îndemână. Prin acest tur ciclo-turistic vrem să le dăm ocazia tuturor românilor să viziteze Transilvania și să aibă parte și de o experiență sportivă în același timp”, au arătat organizatorii.

Potrivit acestora, obiectivele turistice de pe traseu pot fi vizitate după bunul plac al fiecărei echipe, printre cele mai importante regăsindu-se lacul de smarald, coloanele de bazalt și vulcanul stins de lângă Racoș, castelul Bethlen, cetatea Rupea atestată documentar din 1324 și restaurată între 2010-2012, biserica fortificată din Viscri îndrăgită de însuși prințul Charles, satul Mesendorf și biserica fortificată păstrată în forma ei medievală, rezervația de stejari de la Breite, unde cresc arbori de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, satul Mălâncrăv, unde se produce sucul bio într-o mică fabrică realizată cu ajutorul unei finanțări a Fundației Mihai Emineascu. Tot în Mălâncrav, se poate vizita Biserica Fortificată și Conacul Apafi. Lista continuă cu biserica fortificată din Biertan a cărei construcție a început în anul 1490, orașul Mediaș, Biserica fortificată din Bazna, Cetatea de Baltă și orașul Sibiu, fostă capitală europeană a culturii.

Organizatorii susțin că participanții la eveniment vor pedala în grupuri organizate de 4-10 persoane, cu un lider ales de către organizatori dintre participanți, fiecare grup va avea ritmul propriu, astfel încât să se bucure de traseu și de obiectivele turistice.

“Evenimentul se adresează oricărui pasionat de ciclism de nivel mediu, indiferent de vârstă. Cel mai tânăr participant la ediția din 2015 avea doar 11 ani. A venit însoțit de părinți și a luat parte la aventură pe bicicletă parcurgând toți cei 325 de kilometri ai traseului. La finalul zilei, ‘cazarea’ se face în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziție de organizatori. Este o experiență inedită care adaugă sare și piper turului. Locațiile permit și campare în cortul propriu cu acces la grupurile sanitare ale sălilor de sport”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Înscrierile sunt deschise pe www.epicbikeride.ro, iar din cele 150 de locuri mai sunt disponibile 50.

Organizatorii au precizat că în taxa de participare sunt incluse kitul turului (tricou tehnic de bicicletă, numere de bicicletă, medalie de participare, fotografii de concurs), punct de alimentare intermediar la jumătatea fiecărei zi, mic dejun în zilele 2, 3 și 4, o salată pe zi, suport logistic (transport bagaje între locații), asistență tehnică pentru biciclete și multe altele.

“Am participat în anii trecuți la astfel de tururi în Europa alături de membrii Asociației Trăiesc Sănătos. Am găsit în Transilvania o zonă extrem de pitorească și frumoasă care poate face concurență cu succes oricărui peisaj din țări cu mare tradiție în ciclism precum Italia, Elveția, Franța, Germania sau Austria. Acest tur aduce în atenția pasionaților de bicicletă un nou format în care se pot bucura de componența sportivă dar în același timp și de cea turistică”, a declarat Vlad Mihalache, președintele Asociației Trăiesc Sănătos, co-organizator al evenimentului Transylvania Epic Bike Ride.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *