Obiective turistice

Ziua 1

Rezervatia de ursi Libearty de la Zarnesti

Cu 69 de hectare de padure, rezervatia Libearty din Zarnești este cea mai mare rezervatie de ursi bruni din lume. Adapostește ursi salvati de la gradini zoologice, de pe langa restaurante si circuri. Sanctuarul a fost construit in 2005 in memoria ursoaicei Maya.  Peste 80 de ursi au fost salvati in primii 10 ani de existenta a rezervatiei, unii dintre ei fiind luati din tari precum Albania si Georgia.

Poiana Marului

Deosebita prin peisajele pe care le ofera, Poiana Marului este un colt de natura vie, menita sa te incarce cu energie.

Cabana Plaiul Foii

Cabana Plaiul Foii este punctul istoric de convergenta al traseelor tuturor turistilor dornici de aventuri pe crestele montane sau de o placuta relaxare in mijlocul unor peisaje impresionante.


Ziua 2

Fantana lui Botorog

A fost construita in anul 1965 de Paraschiv Botorog. Reprezinta un punct binecunoscut turistilor si alpinistilor, deoarece de aici se incepe ascensiunea catre creasta nordica a masivului Piatra Craiului.

Prapastiile Zarnestilor

Prapastiile Zarnestilor sunt una din cele mai importante cai de acces spre traseele turistice din masivul Piatra Craiului. Defileul are pereţi înalţi de peste 200 de metri si se intinde  pe o distanţă de aproape cinci kilometri. Peretii servesc drept trasee pentru pasionatii de alpinism, cel mai lung traseu avand peste 115 metri.

Cabana Curmatura

Este situata la o altitudine de 1470 m, in muntii Piatra Craiului.

Satul Magura

Situat intre muntii Bucegi si masivul Piatra Craiului, satul Magura este un loc unde oamenii impletesc darurile civilizatiei cu un stil de viata arhaic.

Schitul Bran

Schitul Bran a luat fiinta in anul 2006, inaltandu-se pe Dealul Balabanului. De sus, schitul ofera o priveliste uluitoare.

Castelul Bran

Monument arhitectonic si istoric situat in pasul Rucar-Bran, la 30 de km de Brasov, este recunoscut pentru legendele care il leaga de Contele Dracula. Prima atestare oficiala dateaza din anul 1377. In prezent, in muzeul de patru etaje sunt expuse colectii de mobilier, costume, arme si armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele doua lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului si Casa Principesa Ileana.


Ziua 3

Cetatea Rasnov

Este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Rasnov. Infatisarea cetatii a cunoscut pana in prezent numeroase modificari. Imaginea contemporana pastreaza elemente arhitecturale care pot reconstitui istoria unei fortificatii care a rezistat cu succes asediilor la care a fost supusa. In prezent, in muzeul de arta feudal din interiorul cetatii sunt expuse arme, unelte, galerii si mobilier de epoca.

 Pestera Valea Cetatii

Pestera Valea Cetatii a fost deschisa pentru prima data in 1949, cand o explozie hidraulica a îndepartat umplutura care o astupa si producand o imensa viitura pe valea Fundata, bolovanii antrenati de aceasta putand fi si acum vazuti in lungul vaii. Peretii pesterii sunt în general acoperiti cu scurgeri de calcit. In pestera se pot vedea numeroase stalactite, stalacmite, un cal sculptat in calcar precum si multe alte formatiuni.

Cabana Diham

Situata in muntii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, la o altitudine de 1320 m, reprezinta o importanta baza turistica. Ea ofera un excelent loc de odihna si este in acelasi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii in imprejurimi sau in excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor.