Regulament Bran Epic Bike Ride

Acest regulament se aplica in cadrul evenimentului Bran Epic Bike Ride, organizat de Asociatia Traiesc Sanatos si Running Media Consulting srl, ce va avea loc in perioada 18-20 august 2017.

1. Caracteristicile evenimentului

Bran Epic Bike Ride este o tura necompetitiva de mountain bike ce se desfasoara pe parcursul a 4 zile in regiunea Branului. Traseul pleaca din campingul Vampire Camping si merge pe la Poiana Marului, Zarnesti, Predelut, Fantana lui Botorog, Prapastiile Zarnestilor, Cabana Curmatura, Magura, Simon, Rasnov, Pestera Valea Cetatii. Startul si finisul vor fi zilnic la capingul Vampire Camping. Se pedaleaza pe drumuri cu asfalt, drumuri forestiere, poteci peste pasuni si poteci prin padure. Varsta minima pentru inscrierea in concurs este 18 ani.

2. Contributia pentru participare

Taxa de participare este de ___ lei. Aceasta include:

 • Kit start: tricou oficial al turului, tehnic, de bicicleta; numere de bicicleta; medalie de participant turnata; diploma electronica; fotografii usor de identificat prin aplicatia MySportsPhotos
 • Traseu: 3 trasee superbe in zona Branului cu track GPS verificate in teren
 • Mic dejun: mic dejun pentru zilele de sambata si duminica
 • Punct hidratare: punct de hidratare intermediar la jumatatea turei, in fiecare zi
 • Suport logistic: aparat cu presiune pentru spalat biciclete;
 • Loc de dormit: se doarme in cort, pe saltele individuale puse la dispozitie de catre organizator; acces la grupuri sanitare (toaleta si dus) precum si cu sursa de curent electric pentru incarcat telefoane sau alte dispozitive electronice.
 • Asistenta tehnica biciclete: asistenta tehnica pentru biciclete oferite de un mecanic specializat la inceputul sau finalul fiecarei zile (piesele sunt contra cost)
 • Asistenta medicala: o echipa de paramedici ne va insoti pe parcusul turului

3. Inscriere

 • Participantii trebuie sa completeze formularul online de inscriere de pe site-ul oficial http://epicbikeride.ro/bran-epic-bike-ride/, sectiunea “Formular de inscriere” conform instructiunilor din pagina respectiva.
 • Plata contributiei se poate face online, cu cardul bancar, sau prin transfer bancar, in functie de perioada, in maxim 5 zile calendaristice de la inscriere, conform indicatiilor din pagina de inscriere.
 • In cazul neachitarii contributiei in acest termen, procesul de inscriere trebuie reluat cu aplicarea conditiilor de la reluarea inscrierii.
 • Nu se fac inscrieri si validari la fata locului.
 • In cazul retragerii, contributia de participare nu va fi returnata.

4. Echipament obligatoriu

 • Bicicleta mountain bike
 • Echipament ciclism
 • Casca
 • Lanterna
 • Bidon hidratare
 • Rucsac
 • Pelerina ploaie si/sau vant
 • Manusi ciclism
 • Telefon mobil
 • Act de identitate

5. Numar de bicicleta

Numarul de concurs este obligatoriu. Acesta trebuie afisat in fata, vizibil, pe toata perioada desfasurarii evenimentului. Numarul purtat corect va face identificarea mai usoara inclusiv pentru fotografiile de dupa cursa.

6. Kitul de participare

Ridicarea kitului de participare se va face pe baza actului de identitate si a declaratiei pe proprie raspundere semnata de catre participant. Declaratia va fi trimisa fiecarui participant odata cu emailul de confirmare a inregistrarii. Kitul se ridica cu o zi inainte de eveniment sau in dimineata startului. Mai multe detalii despre ridicare kitului vor fi trimise pe email inainte de eveniment.

7. Respectarea instructiunilor de siguranta

Participantii trebuie sa fie apti fizic şi psihic şi sa aiba o pregatire fizica corespunzatoare pentru participarea la acest eveniment sportiv, participand pe propria răspundere. Traseul are o dificultate medie ce presupune parcurgerea timp de 3 zile a unor distante cuprinse intre 50 si 70 kilometri pe diverse tipuri de teren (asfalt, drum forestier, poteci inguste de pamant, poteci pietruite) cu diferenta de nivel (suisuri si coborasuri cu grad de inclinatie variat). Daţi întotdeauna dovada de prudenta, traseul este unul virajat si presupune evitarea denivelarilor, crengilor, cioturilor, si in general a elementelor specifice unui teren accidentat. Asiguraţi-va ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului. Mediul inconjurator, vremea si suprafata traseului pot fi un factor in plus de dificultate. Pe traseu pot apărea animale, autovehicule sau alte persoane in afara concursului. Este recomandat ca participantii sa fi avut cel putin o experienta reusita de parcurgere a unui traseu similar ca lungime si dificultate inainte de a participa la acest eveniment.

Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul unei accidentari. Echipa medicala care ne insoteste poate interveni in limita posiblitatilor, de aceea, in caz de urgenta, va rugam sa anuntati serviciul de interventie 112 si apoi organizatorii la numerele de telefon inscrise pe numarul de participare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul in orice moment, modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil. Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana evenimentul in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil. In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica bariera orara si/sau traseul. In caz de forta majora, prin aceasta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a evenimentului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata, se va stabili alta data pentru desfasurarea acestuia.

8. Drepturi de autor

Prin inregistrare, toti participantii vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii, sa foloseasca si sa reproduca orice material continand declaratii sau imagini cu participantii. Organizatorii pot da aceste materiale unei terte persoane fara aprobarea participantilor; aceasta libertatea se poate exercita pe orice perioada de timp.

9. Note finale

Prin participarea la acest eveniment, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului regulament.

Participantii sunt rugati sa-si asigure bunurile personale pentru a evita orice incident neplacut. Organizatorii sunt exonerati de orice raspundere in caz de pierdere sau furt a bunurilor participantilor.

Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul www.epicbikeride.ro . Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul www.epicbikeride.ro

Organizatorii se obligă, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor la prezentul eveniment şi să le utilizeze conform prezentului Regulament şi legislaţiei în vigoare.

Prin inscrierea la Bran Epic Bike Ride, participantii sunt de acord sa primeasca mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.