Cu bicicleta prin Europa (2)
June 28, 2015
Cu bicicleta prin Europa (4)
July 5, 2015
Show all

Cu bicicleta prin Europa (3)

Va prezentam o serie de articole scrise cu suflet de Vlad Mihalache, participant la 5 editii GBI Europe, turul de bicicleta care ne-a fost si ne este sursa de inspiratie pentru evenimentele Epic Bike Ride. Astfel, aveti ocazia sa intrati putin in atmosfera, provocarile si satisfactiile unui astfel de tur din pozitia de participant.

EPISODUL 3
ESPRESSO, GELATO SI… O BERE

 

Ziua 2: Costabissara-Trento 132km, 1520m diferenta de nivel

Inca entuziasmati de aventura in care tocmai plecasem, ne-am trezit de dimineata si am inceput procedurile ce aveau sa devina o rutina zilnica: toaleta, imbracat costumul de bike, mic-dejun, facut bagaje bike, strans bagajul de haine, dus salteaua la camion, dus bagajul la camionul de bagaje, pregatirea bicicletei, umplerea bidoanelor cu apa si apoi strangerea grupului pentru plecare.
Am pornit in aventura celei de-a doua zile. In scurt timp, am intrat intr-o vale denumita Valsugana, cu privelisti impresionante. Am urmat apoi raul Brenta si am intrat pe o pista de bicicleta, pana la lacul Caldonazzo. Pe parcurs, ne-am bucurat de espresso, mancare si gelato made in Italy, cu adevarat senzationale. Am prins si o ora de ploaie, dar aveam echipament adecvat si a fost totul ok.

traseu z2 2 traseu z2 1

traseu z2 3 traseu z2 4

Credeam ca mai avem cativa km inainte de finish, cand am intrat intr-o localitate mai mare si m-am oprit sa caut un bikeshop pentru a-mi rezolva problemele tehnice, pe care nu le rezolvasem in ziua precedenta Pentru ca e interzis sa pedalezi de unul singur, am ramas cu unul din membrii echipei si i-am lasat pe ceilalti sa-si continue drumul. Am reusit la al doilea magazin sa gasesc un mecanic priceput care mi-a rezolvat problema, asa ca m-am relaxat si am baut o bere. Greseala, in realitate mai erau aproape 20 km si o urcare destul de consistenta. Iar ultimii 2 km erau o coborare extrem de abrupta, demna de un MTB. Foarte aproape de finalul coborarii, m-am oprit cu mainile blocate. Nu mai aveam forta necesara sa apas frana. Aveam mustrari de constiinta ca am lasat grupul sa o ia inainte mi-am facut griji pentru ei. Cand am ajuns, m-am bucurat sa aflu ca trupa noastra era ok. Mai tarziu, am aflat ca unul din participanti cazuse pe traseu. Am vazut niste politisti in campus pozand o casca cu urme de sange. Am parcat biclele si am inceput rutina de seara: luat bagaj, luat saltea, dus, imbracare seara, mancat, socializare, culcare.

 

Ziua 3: Trento-Latsch 119km, 1200m diferenta de nivel

Vremea se anunta frumoasa cu mici sanse de precipitatii. Ne-am organizat destul de bine si, drept urmare, am plecat destul de repede de dimineata.

plecare z3

Ne doream sa ajungem cat mai devreme, pentru a ne putea relaxa. In ziua urmatoare aveam marea provocare, pasul Stelvio. Chiar si pe traseu am reusit sa urmam o oarecare rutina: cam dupa fiecare ora de pedalat, faceam pauza pentru un espresso, apoi bike, pauza pranz, mancare, bike, pauza de relaxare, bike. Ocazional mai opream sa facem poze. Traseul a fost si in acesta zi unul senzational. Am mers prin vai, pe langa rauri, prin vii si prin livezi.

traseu z3 2 traseu z3 1 traseu z3 9 traseu z3 8 traseu z3 7 traseu z3 6 traseu z3 5 traseu z3 4 traseu z3 3

La un moment dat prin livezi, am prins vant din spate si am reusit sa facem un trenulet care mergea si cu peste 40km/h. Pe finalul turei, am prins cam doua ore de ploaie, inclusiv o bucata cu ploaie torentiala. Ne-am echipat si am ajuns cu bine. Am trecut la programul de seara.

traseu z3 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *